Revbensspjäll till julbordet
Revbensspjäll till julbordet är väl en läckerhet man inte kan vara utan, möra, saftiga och med den perfekta kryddningen. Nu när det snart är jul, vill vi lämna ett recept på de godaste revbenen.
Revbensspjällen läggs först i en saltlak i tre dygn. Kokas sedan innan de penslas med den goda honungsglazen
Gör så här: 5 liter vatten, 5 dl salt och 1 dl socker kokas upp och låt svalna. Lägg i revbenen med den feta sidan upp och se till att lagen täcker köttet. Täck över och låt det stå i kylen tre dygn.
Efter dessa dygn häller du av vattnet och fyll på med nytt tillsammans med lite morötter och lök. Vattnet ska återigen täcka revbenen. Låt koka under lock till köttet nästan släpper från benen.
Lyft upp revbenen ur vattnet och låt rinna av.
Honungsglaze: Mixa 1 påse torkade aprikoser (hastigt uppkokt i vatten och häll sedan av vattnet), tillsätt grillkrydda, 1 påse grillmarinad hickori (rökt smak) och så vår goda mango-lime honung förstås.
Härlig flytande naturell honung
sätt ugnen på 200 grader. Lägg revbenen i en ugnssäker form och pensla på den goda glazen runt om på revbenen. Tillagas färdigt i ugnen cirka 15 minuter.
Ät och njut, men spara lite till julbordet